Carl-Henning Pedersen

Velkommen til mit KunstGalleri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Carl-Henning Pedersen har internationalt markeret sig med en række fornemme udstillinger på kunstmuseer og gallerier verden over, og han er repræsenteret på nogle af de største museer. Gennem årene har der ofte været bud efter ham og der er konstant udstillinger i ind- og udland med hans værker. Kombineret med en imponerede rejseaktivitet efterlader det indtrykket af en kunstner, for hvem det er vigtigt at suge indtryk til sig, for også at kunne udtrykke sig. En kunstner, der var i konstant bevægelse, og som så snart værket var skabt, måtte dele det med andre. Her finder man også forklaringen på, at han gennem årene gavmildt har doneret et stort antal værker - ikke blot til museet i Herning, men også til andre kunstmuseer i ind- og udland.

 

Skønt kunstneren udførte sine første originalgrafiske arbejder i 40rne primært til tidsskrifter som Helhesten, CoBrA og Grafik og Lyrik - omfatter hans grafiske produktion næppe mere end max. 150 grafiske arbejder.

Det var Louisiana Museum, der først i 70erne fik motiveret kunstneren til efter mange års pause atter at engagere sig i grafikken og på det parisiske værksted Clot, Bramsen et Georges over en årrække at udføre en række farvelitografier, og senere farvetræsnit, der hyppigt blev udgivet af Louisiana.

I 1985 udførte Carl-Henning Pedersen hos Arts Litho, Paris, den poetiske og elskede serie H.C Andersens Eventyr på 24 farvelitografier, kunstnerens største samlede grafiske værk.

I begyndelsen af halvfemserne gjorde den franske mestertrykker Robert Dutrou (der i mange år trykte raderinger for bl.a. Miró) Carl-Henning Pedersen interesseret i farveradering med akvatinte, den ædleste af alle grafiske teknikker. Samarbejdet intensiveredes de følgende år, hvor Carl-Henning Pedersen udførte en lang række farveraderinger hos Dutrou, hovedværker i kunstnerens grafiske værk.

 

Gode Kilder til at belyse Carl Henning Pedersens store betydning i Kunsten:

 

 

Carl Henning Pedersen

1913- 2007

Har du spørgsmål/ønsker til mig så send dem til mig.