Dea Trier Mørch

      Dea Trier Mørch  9.12.1941 - 26.5.2001


Dea Trier Mørch var en dansk digter, forfatter og grafiker. Hun blev født i 1941og døde i 2001. Hun var en af Danmarks mest markante kvindelige kunstnere og var en stærk feministisk stemme i dansk litteratur og kunst.

Mørch arbejdede blandt andet med grafik, hvor hun skabte en række markante og nyskabende værker. Hendes kunst er kendt for at være eksperimenterende og genreoverskridende. Hun trak på både skandinaviske og internationale traditioner og lod sig inspirere af blandt andre William Blake og James Joyce.

Mørchs grafiske kunst har haft stor betydning for dansk kunst og grafik, både i sin egen tid og i eftertiden. Hendes arbejde har været med til at bane vejen for en mere eksperimenterende og anderledes tilgang til grafik og kunst. Hendes kunst har desuden haft stor betydning for feministiske og politiske bevægelser, da den ofte behandler temaer som køn, magt og undertrykkelse på en stærk og engageret måde., hvor hun skabte en række markante og nyskabende værker. Hendes kunst er kendt for at være eksperimenterende og genreoverskridende. Hun trak på både skandinaviske og internationale traditioner og lod sig inspirere af blandt andre William Blake og James Joyce.

Mørchs grafiske kunst har haft stor betydning for dansk kunst og grafik, både i sin egen tid og i eftertiden. Hendes arbejde har været med til at bane vejen for en mere eksperimenterende og anderledes tilgang til grafik og kunst. Hendes kunst har desuden haft stor betydning for feministiske og politiske bevægelser, da den ofte behandler temaer som køn, magt og undertrykkelse på en stærk og engageret måde.


                                                  

                                                                       

   


Bemærk venligst : Udsolgte værker kan forekomme!